Soubry for professionals

Soubry, pastaproducent en groothandel in (instant) pasta

Algemeen

Pastaproducent Soubry is de absolute marktleider in België in droge deegwaren, bloem voor brood en instant pasta.
Sinds de oprichting in 1921 is deze Belgische onderneming uitgegroeid tot een belangrijke internationale speler op de markt van deegwaren, bloem, griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten. De inzet van 420 werknemers en een professionele aanpak staan aan de basis van een wereldwijde export en een omzet van 125 miljoen euro.

Filosofie

Soubry is een onafhankelijke familiale onderneming met vestigingen in België en Nederland. De flexibiliteit, snelheid en lange financiële tijdshorizon eigen aan een familiaal bedrijf, worden er gecombineerd met de inzet, kennis en ervaring van haar professionele medewerkers.

Ze dankt haar groei aan:

  • een grote affiniteit met de lokale markt
  • een enorme knowhow en kennis die van generatie op generatie wordt doorgegeven
  • een streng kwaliteitsbeleid: een volledige verticale integratie, een productie volgens de procedures van IFS en BRC, en een continue investering in de modernste productietechnologieën

Activiteiten

Op basis van een streng kwaliteitsbeleid werd het Soubry-merk gevestigd. Soubry is het meest gekende pastamerk in België en staat voor kwaliteit, zekerheid, sympathie en vertrouwen. Daarnaast biedt Soubry een zeer ruim assortiment aan van meer dan 100 merkartikelen in diverse verpakkingsvormen:

  • Deegwaren
  • Bloem
  • Beschuiten
  • Keukenhulpproducten

Daarnaast stelt Soubry haar gespecialiseerde kennis ten dienste van bakkerijen, grootkeukens, distributeurs en de voedingsverwerkende industrie . Haar compleet gamma omvat meer dan 250 artikels gaande van griesmeel en bloem tot deegwaren, Chinese noedels, instant deegwaren, enz.

Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Historiek

1921: De ondernemer Joseph Soubry vestigt een deegwarenfabriek in Roeselare. De productie beperkt zich tot vermicelli en macaroni.

1933: Soubry bouwt een eigen griesmolen. Voortaan wordt de tarwe onder eigen streng toezicht vermalen.

1937: Soubry investeert continu in de verbetering van productielijnen en pakt uit met een primeur voor de Benelux: een eerste continupers.

1947: Soubry installeert een eerste volledige continulijn voor deegwaren.

1956: Soubry bouwt een volledig eigen bloemmolen.

1958: Soubry verbreedt haar aanbod en start onder andere met de productie van beschuiten.

1970: Soubry ontwikkelt een revolutionaire productietechniek voor de productie van Chinese noedels.

1979: Soubry start de productie van industriële instant deegwaren.

1985: Soubry pakt uit met een wereldprimeur: een lange deegwarenlijn op hoge temperatuur.

1998: Soubry blijft de absolute voorloper op de markt met een volledig geautomatiseerde productielijn voor deegwaren.

2001: Soubry bouwt een nieuwe molen om de kwaliteit van haar grondstoffen te blijven garanderen.

2002: Soubry neemt Filadelfia over en verruimt daarmee haar gamma met artisanale deegwaren.

2005: Soubry koopt het merk Anco dat actief is in het bloem-, bloemmix-, keukenhulp, beschuiten- en deegwarensegment.

2011: Soubry bouwt een volledig nieuwe productiehal met 'state of the art' machinepark.

Etabl. J. Soubry NV/SA - Verbrandhofstraat 51, 8800 Roeselare - Tel. (+32) 051/22.23.20 - Fax. (+32) 051/22.90.72 - info@soubry.be