Resto du coeur

Soubry doneert 70.000 porties pasta

‘pasta is een voedzame basismaaltijd: elke Belg mag daarvan genieten’

1,8 miljoen Belgen hebben een inkomen dat onder de armoedegrens ligt.[1] Naast het zich onthouden van alle ‘extra’s’ moeten deze gezinnen ook besparen op voeding. Wie honger heeft, kan aanschuiven bij Restos Du Coeur. Hun 670.000 maaltijden en 250.000 voedselpakketten per jaar zijn voor veel Belgen vaak een eerste stap in het vinden van een structurele oplossing.   Soubry schuift mee aan tafel met Restos du Coeur. Voor het derde jaar op rij schenkt de enige Belgische pastafabrikant 7 ton pasta – goed voor 70.000 porties  als basis voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Michel Soubry, CEO van Soubry: “ ’Samen zijn’ is voor Soubry een deel van ons DNA. Dat mag geen lege uitspraak zijn.  Door onze samenwerking met Resto du Coeur hopen we mensen samen te brengen en hongerige magen te vullen op een lekkere en voedzame manier. In het kader van Wereld Pasta Dag doneren we  7 ton pasta – goed voor 70 000 porties. Dat is onze manier om solidair te zijn met hen die het echt nodig hebben.”

‘Samen zijn’ is belangrijk

Het Belgische familiebedrijf Soubry zegt het zelf: ‘Soubry smaakt naar samen’. Resto Du Coeur speelt ook een belangrijke rol in het samenbrengen van mensen die vechten tegen armoede. Door hen dagelijks een gezonde en voedzame maaltijd aan te bieden in één van hun 15 restaurants, maar ook door het samenbrengen van mensen die anders isolement riskeren.

“Soubry is voor ons een structurele partner,” zegt Patrick Dejace, Directeur bij Restos Du Coeur. “Dat soort engagement is belangrijk. Vroeger mochten we van verschillende bedrijven af en toe ‘overschotten’ ontvangen. Die verdwijnen steeds meer, want productieprocessen worden steeds efficiënter. Partners die ons bewust en structureel ondersteunen zijn van onschatbare waarde. Zij maken het mogelijk om mensen in nood te kunnen blijven ondersteunen. 7 ton Soubry pasta, daarmee bereiden we 70.000 maaltijden. Dat is prachtig.”

Belgische bloggers mee in de frontlinie
Om hun steun te betijgen op werelddag tegen verdoken armoede, publiceren een aantal Belgische bloggers vandaag een pastarecept op basis van restjes in hun kasten en frigo’s. Soubry deelt hun recepten op soubry.be. Je kan ze ook terugvinden door te zoeken op #RestosSoubry.

[1] https://www.hln.be/geld/vacature-com/werken-en-toch-in-armoede-leven-het-bestaat-ook-in-belgie~a5c03588/