Onze geschiedenis | Soubry - Soubry

Passie voor pasta sinds 1921

Soubry, deegwaren en zoveel meer!

Soubry is het meest gekende pastamerk in Belgë en staat al bijna 100 jaar lang voor kwaliteit, zekerheid, sympathie en vertrouwen.

Sinds de oprichting in 1921 groeiden we uit tot een belangrijke internationale speler, die nog steeds in familiale handen is, en zich richt op de markt van deegwaren, bloem, griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten.

Voor verschillende soorten pasta en bloem voor brood is Soubry marktleider in België. Daarnaast biedt Soubry een uitgebreid assortiment aan van meer dan 100 artikelen in diverse verpakkingsvormen. Ook in productontwikkeling is Soubry steeds vooruitstrevend, en lanceerde het naast de klassieke tarwe pasta ook pasta’s op basis van oergranen zoals spelt en haver.

Als specialist in pasta en bloem stelt Soubry zijn kennis ook graag ten dienste van bakkerijen, grootkeukens, distributeurs en de voedingsverwerkende industrie. Het complete gamma omvat meer dan 250 artikels gaande van griesmeel en bloem tot deegwaren, Chinese noedels, instant deegwaren, enz.

Een ambitieuze geschiedenis.

  • 1921: De ondernemer Joseph Soubry vestigt een deegwarenfabriek in Roeselare. De productie beperkt zich tot vermicelli en macaroni.
  • 1933: Soubry bouwt een eigen griesmolen. Voortaan wordt de tarwe onder eigen streng toezicht vermalen.
  • 1937: Soubry investeert continu in de verbetering van productielijnen en pakt uit met een primeur voor de Benelux: een eerste continupers.
  • 1947: Soubry installeert een eerste volledige continulijn voor deegwaren. 1956: Soubry bouwt een volledig eigen bloemmolen.
  • 1958: Soubry verbreedt haar aanbod en start onder andere met de productie van beschuiten.
  • 1970: Soubry ontwikkelt een revolutionaire productietechniek voor de productie van Chinese noedels.
  • 1979: Soubry start de productie van industriële instant deegwaren.
  • 1985: Soubry pakt uit met een wereldprimeur: een lange deegwarenlijn op hoge temperatuur.
  • 1998: Soubry blijft de absolute voorloper op de markt met een volledig geautomatiseerde productielijn voor deegwaren.
  • 2001: Soubry bouwt een nieuwe molen om de kwaliteit van haar grondstoffen te blijven garanderen.
  • 2002: Soubry neemt Filadelfia over en verruimt daarmee haar gamma met artisanale deegwaren.
  • 2005: Soubry koopt het merk Anco dat actief is in het bloem-, bloemmix-, keukenhulp, beschuiten- en deegwarensegment.
  • 2011: Soubry bouwt een volledig nieuwe productiehal met ‘state of the art’ machinepark.
  • 2021: Soubry bestaat 100 jaar. Wat dit in petto heeft, laten we nog even geheim.

 

Soubry dankt zijn sterke marktpositie aan…

  • een grote affiniteit met de lokale markt
  • een enorme knowhow en kennis die reeds 3 generaties lang wordt doorgegeven
  • een streng kwaliteitsbeleid: een volledige verticale integratie, een productie volgens de procedures van ISO9001 en BRC, en een continue investering in de modernste productietechnologieën