Volkoren spirelli met kalfsmedaillon en kervelmarinade

Volkoren spirelli met kalfsmedaillon en kervelmarinade

Volkoren spirelli

10 minuten

ipObe-tfybE

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g Soubry Volkoren spirelli
  • klontje bakboter
  • 4 kalfsmedaillons
  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel grof zeezout
  • snuifje cayennepeper
  • 1 bussel kervel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • sap van een halve citroen
  • 200 g veldsla

Bereiding

  1. Kook de volkoren spirelli beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  2. Meng voor de marinade de olijfolie, de fijngehakte kervel, de versnipperde sjalot, zeezout, cayennepeper, honing en citroensap. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Bak ondertussen de kalfsmedaillons in hete boter aan beide zijden krokant. Neem van het vuur en laat –afgedekt– nog 3 minuten rusten.
  4. Meng de veldsla onder de warme spirelli en schep op het bord.
  5. Leg er de kalfsmedaillon bij en schep er rijkelijk de kervelmarinade over.

Wellicht is dit ook iets voor jou