resto du coeur

Het aantal ‘arme Belgen’ explodeert

Soubry verdubbelt jaarlijkse donatie aan Restos Du Coeur en schenkt dit jaar 140.000 pasta-maaltijden.

“Steeds meer Belgen hebben honger. Dat zien en ervaren we elke dag. Mensen die werken in sectoren die hard getroffen zijn, zien we massaal toestromen bij Restos Du Coeur. Denk daarbij aan mensen die werken in de horeca, de kunstwereld of kleine zelfstandigen. Die instroom komt bovenop onze landgenoten die voor de coronacrisis al in armoede leefden”, zegt Patrick Dejace, directeur van Restos Du Coeur. “We serveren elke maand meer maaltijden in onze restaurants en verdelen steeds meer voedselpakketten. Dit jaar zullen we meer dan 500.000 voedselpakketten uitdelen. Vorig jaar waren dat er 390.000. We voelen nu al dat er nog veel meer hulp nodig is.”

Terwijl honger in ons land pijlsnel toeneemt, wordt de instroom van producten moeilijker. Restos Du Coeur haalt -in normale tijden- heel wat particuliere donaties op in winkels. De coronacrisis steekt een stokje voor die donaties. Nieuwe veiligheidsmaatregelen in winkels leggen dit kanaal plat.

“We zijn dus meer dan ooit aangewezen op structurele samenwerkingen met bedrijven en financiële hulp van de burger,” voegt Patrick Dejace toe. “De donatie van Soubry van 14 ton pasta is voor ons een belangrijke gift. Pasta is een lekkere en voedzame basismaaltijd: daar is enorm veel behoefte aan. Het doet ons echt deugd dat een structurele partner als Soubry spontaan met ons meedenkt en zelf voorstelt om de jaarlijkse donatie te verdubbelen. Dat getuigt van échte solidariteit.”

Soubry steunt Restos Du Coeur structureel – al vier jaar lang.  Voor het vierde jaar op rij doneert de enige Belgische pastafabrikant Soubry aan Restos Du Coeur. Het totaal aantal gedoneerde maaltijden sinds 2017 tikt dit jaar af op 350.000 maaltijden.

Michel Soubry, CEO van het familiebedrijf Soubry: “Soubry staat voor samen. In moeilijke tijden is solidariteit belangrijker dan ooit. Voor ons was het snel beslist om dit jaar onze donatie te verdubbelen. Veel mensen worden vandaag dubbel getroffen: daar mag een extra inspanning van onze kant tegenover staan. Met de 140.000 porties pasta kunnen we 140.000 mensen een lekkere en gezonde maaltijd geven die hen -zo hopen we- weer wat energie geeft.”

Iedereen kan helpen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen  (via de restaurants en via voedselpakketten), zijn er veel middelen nodig. Iedereen kan doneren aan Restos Du Coeur. Dat kan structureel, maar ook voor een klein en eenmalig bedrag.