Bijzonder van hier

Wat maakt Bruno bijzonder?

Bruno is ‘de burgemeester’ van de Robert Molsstraat in Antwerpen. Die bijzondere eretitel is dik verdiend: hij is een echte burger’vader’ voor de straat.

Waarom de buren hem voordragen

Hij bakt, hij organiseert, hij poetst, hij luistert, hij helpt … wat doet hij eigenlijk niet? Binnenkort gaan de kerstlichtjesweer naar boven en worden de kerstbomen voor de straat besteld. Wie dat in goede banen leidt: Bruno.

Hoe doet hij het?

“Ik doe dat niet alleen, hé,” zegt Bruno vaak als je hem een compliment geeft. Dat siert hem … en ja, het is waar. Een straat van actieve buren wordt aan elkaar gelijmd door een sterke man. En dat is Bruno.
Wij worden er blij van – en hij ook
‘Zorgen voor’ – je hebt het in je genen of je hebt het niet. Bruno heeft het – en van dat ‘zorgen’ en ‘samenbrengen’ geniet hij. Van genieten weet hij trouwens alles. Hij feest graag. Hij eet graag. Hij geniet graag van de mooie dingen in het leven. Met zijn madam en 3 kids op kop.

We dromen voor bruno

Van zonnige dagen vol vriendschap. Om samen voor zijn stoep – de zogenaamde ‘place de l’apéro’- van elkaar en van de vriendschap mogen genieten. Bij jou in de straat staan de stoelen, net als vroeger’, op straat – voor de deur. Een hele fijne manier om met open armen te zeggen: het is hier goed.

EEN BOODSCHAP OM TE DELEN

Boodschap van de buren: “een dikke welgemeende merci, Bruno. Je bent een schoon en bijzonder mens.”

Ken jij ook iemand die een bloemetje verdient? Nomineer die persoon dan snel via ons formulier.