Godelieve

Een bijzondere vrouw

Dit jaar wordt ze tachtig. Ze heeft af en toe last van haar rug, maar voor de rest past er maar één woord bij haar: kranig.
Godelieve kan niet stilzitten.
Elke week, op poetsdag, neemt ze samen met een vriendin haar huis onder handen.
Elke andere minuut van de week zorgt ze voor haar man.

Voor elkaar zorgen is doodnormaal

“Het hoort erbij,” zegt ze als iemand haar bedankt voor de lieve en goede zorgen waarmee ze haar man omringt. “Voor elkaar zorgen is normaal,” gooit ze er wel eens achter.
Wat zij normaal vindt, vinden heel wat mensen bijzonder. Daarom verdient deze kranige mevrouw een pastamand en een welgemeende ‘dank u’.
Mantelzorger door dik en dun – je moet het maar doen op haar leeftijd.

Veel eten

Godelieve kent Soubry goed. Vroeger had ze samen met haar man een levenswarenwinkel. “Er heeft trouwens iemand van de familie bij Soubry gewerkt,” vertelt ze ons als we haar mand overhandigen. Al het lekkers in de mand wil ze graag delen. Met één van haar zoons die graag en veel pasta eet. Elke week maakt hij het minstens één keer voor zijn zoons: want iedereen vindt het lekker. Hij komt trouwens net aangewaaid van een rondje hardlopen als we vertrekken. Nog even op de foto met de mand? Dat ziet hij zitten – net als de inhoud van de mand trouwens.

Dank u wel

Dank jullie wel voor de lekkere pasta. Dat SMSje krijgen we van Godelieve’s zoon, Peter later op de avond. Graag gedaan, Godelieve is een bijzondere mevrouw van hier die we graag eens in de ‘pasta’ zetten, sturen we terug. Daar zij we het allemaal over eens.

 

Ken jij ook iemand die een bloemetje verdient? Nomineer die persoon dan snel via ons formulier.