Bijzonder van hier

Bakken energie

Vrolijke vrijwilliger.
Harde werker.
Toegewijde vriendin.
Mama op wie je kan rekenen.
Straffe madam achter een straffe mijnheer.
Zus als geen ander.
Energie-gever.
Inspirerende tante.
Gastvrije buur.

Joke is een geval apart. Ze is thuis op alle fronten: thuis, op het werk, onder vrienden, in de familie, in de buurt en in zo goed als elke vereniging die dichtbij haar staat. “Een energiekonijn met een creatieve kop en een hart van goud,” zegt een vriendin. We geloven het graag bij het zien van haar weekplanning.

Veel geven, weinig vragen

Er zijn mensen die ‘praten’ over helpen en ‘er belangeloos zijn voor mensen’ – er zijn mensen die het gewoon doen. Joke behoort tot die laatste, bijzondere, soort.
“Wat zij doet, zou ik niet kunnen opbrengen,” horen we uit een paar monden. Gelukkig maar dat Joke het wel kan – want helpende handen zijn vaak nodig. Bij de Chiro van haar zoons bijvoorbeeld. Toen hun lokaal afbrandde, was Joke er als de kippen bij om het weer te helpen opbouwen. Haar jongste speelt toneel? Uiteraard mag de vereniging rekenen op haar om ‘achter de schermen’ mee te werken. De zon schijnt? Waarom geen barbecue organiseren voor vrienden en familie … en de buren.

Een dikke dank u krijgen, doet goed

Wie Joke kent, weet goed: ze is niet op haar mond gevallen. Rad van tong en snel met een pittige opmerking. Bij een compliment gaat ze altijd een beetje blozen.
Wij denken stiekem dat ze niet gewend is aan mensen die haar een keiharde, dikke, vette ‘dank u’ geven. Een lekker volle pastamand voor Joke is dik verdiend.

Geniet er van Joke, je bent zondermeer ‘een bijzonder mens van hier’.

Ken jij ook iemand die een bloemetje verdient? Nomineer die persoon dan snel via ons formulier.