Gwendoline

Oproep beantwoord

Toen we bij een vorige ‘bijzonder van hier’ een oproep deden via Facebook, kwam dezelfde naam enorm vaak binnen: Gwendoline Lefere. Een opmerkelijke vrouw die zich dag-in, dag-uit inzet voor wie die het soms eens moeilijk heeft om de eindjes aan mekaar te knopen en bij gevolg met honger naar bed moet. Toen ze een 3-tal jaren geleden een reportage op het nieuws zag over een facebookgroep ‘zonder honger naar bed’, is ze meteen zelf een groep gestart.

Zonder honger naar bed

“De bedoeling van zo een pagina was oorspronkelijk om restjes te delen. Want iedereen kookt eens te veel. Daarvan een fotootje nemen en op de groep zetten. En zo kan dit dan afgehaald worden door mensen die anders wel met honger naar bed gaan. Helaas is de groep zo uit zijn voegen getreden dat wij niet meer voldoende hebben met restjes… Vandaag telt de groep al meer dan 1450 leden, en daar komen er bijna elke dag nog bij.

De groep is bedoeld om minderbedeelde mensen aan eten te helpen. En dat zijn er veel meer dan dat we ons kunnen inbeelden! Soms schrijnende situaties, zo dichtbij en vaak zien we het niet.

Mijn boodschap naar de mensen toe: wees niet bang of beschaamd om langs te komen of ergens steun te zoeken. Wij oordelen en veroordelen niet!!

En ja, Gwendoline is blij met de mand, maar we vermoeden ergens dat het overgrote deel ervan op één of andere manier toch op de groep zal komen, ook al verdient ze die vooral zelf. In naam van de velen die je nomineerden: DANKUWEL!

Ken jij ook iemand die een bloemetje verdient? Nomineer die persoon dan snel via ons formulier.