Extra fijne capellini met pesto

  • cooking icon 15 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 60 g

    geraspte Parmezaanse kaas

  • 4 e.l.

    pijnboompitten voor de pesto

  • 1

    bussel basilicum

  • enkele blaadjes rucola

  • 75 ml

    olijfolie

  • 3

    tenen knoflook

  • peper en zout

ANCO-KOOKBESTENDIG-folie-780x430-CAPELLINI-render03

Anco Professional Kookbestendig Capellini

Anco Professional Kookbestendig Capellini is een van de lange deegwaren uit het basis gamma, alleen is deze variant een stuk fijner dan om het even welke spaghetti variant. Capellini is perfect voor de liefhebber van een fijn mondgevoel en past perfect bij tomaten sauzen en alle soorten vis. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt zowel wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet.

Bereiding

  1. Pel de tenen knoflook. Hou een paar blaadjes basilicum en een eetlepel pijnboompitten voor de versiering.
  2. Mix knoflook en de overige basilicum en pijnboompitten. Voeg langzaam de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  4. Doe de pasta in een kom en giet er de verse pesto over. Meng goed.
  5. Schep de pasta in borden. Strooi er pijnboompitten en Parmezaanse kaas over. Werk af met enkele blaadjes rucola en basilicum.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie