Spaghetti met artisjokken
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
Tomate CeriseIngrediënten
Recept voor 3 personen
-
375 g
-
100 ml
witte wijn
-
1
teentje look (fijn gesneden)
-
3
tomaten (in blokjes)
-
3
grote gekookte artisjokken
-
3 e.l.
olijf- of koolzaadolie
-
2
sjalotten (fijn gesneden)
-
Parmezaan (geraspt)
-
Peper en zout
Anco Professional Kookbestendig Spaghetti fijn
Anco Professional Kookbestendig Spaghetti fijn maakt deel uit van het basis gamma. Proef de puurheid van pasta, maak een traditionele spaghetti bolognese of carbonara en geniet van een perfect goudgele pasta. Tevens is de kooktijd ook een stuk minder bij deze pasta variant. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet . Vraag uw staal aan!
Bereiding
- Maak de artisjokken schoon en behoud het vruchtvlees van de bladeren en het hart.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de sjalotten en knoflook in de olie, voeg de artisjokken en tomaten toe en laat het een paar minuten sudderen.
- Blus met de witte wijn, breng op smaak met peper en zout en laat pruttelen op een laag vuur.
- Serveer de pasta met saus en werk af met Parmezaan.