Tagliatelli al ragu met stoofvlees

  • cooking icon 3 uur 60 minuten
TAGLIATELLI-RECEPT_00014

Recept in samenwerking met

Avocado van de duivel

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 2

    uien

  • 3

    wortelen

  • 2

    teentjes knoflook

  • parmezaan

  • verse tijm

  • verse rozemarijn

  • gedroogde oregano (snuifje)

  • enkele laurierblaadjes

  • 2

    blikken gepelde tomaten

  • 1

    klein blikje tomatenconcentraat

  • 600 g

    stoofvlees blokjes gekruid met zout

  • 200 ml

    rode wijn

  • olijfolie

  • boter

  • peper en zout

9645EU_5410028096445_ANCO-PROF_STANDARD_NOEDELS_C1N1

Anco Professional Standard Noedels

Anco Professional Standard Noedels zijn lange, smalle pasta slierten die zorgen voor een volle, maar verfijnde smaak in de mond. Probeer deze noedels uit en waan je even –door een heerlijk gerechtje op je bord- in het wonderbaarlijke Azië. Noedels gaan perfect samen bij kip, groentjes en allerhande vegetarische gerechten. Anco Professional Standard Noedels is een kwaliteitsvolle pasta van 100% durum tarwe voor wie het kookproces volledig kan opvolgen.
ANCO-KOOKBESTENDIG-taglietelli-artisanaal-render01

Anco Professional Kookbestendig Tagliatelli nestjes artisanaal gewalst

Deze tagliatelli is lang, plat en in de vorm van nestjes. Deze tagliatelli is –vergeleken met de normale tagliatelli- een stuk ruwer qua oppervlak. Het ruwe oppervlak zorgt voor een goede opname van saus en past perfect bij alle soorten vis. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet.

Bereiding

  1. Snij de ui fijn en de wortelen in kleine blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een stoofpot en voeg de uien en wortelen toe. Laat 30 minuten stoven op een heel laag vuur en voeg de geplette knoflook en een beetje zout toe. Dit is de sofrito!
  3. Smelt een klont boter in een andere stoofpot en laat het stoofvlees rondom korsten.
  4. Voeg de sofrito toe. Roer goed om en voeg het tomatenconcentraat toe. Laat kort meebakken en voeg dan de rode wijn toe.
  5. Laat zeker tot de helft inkoken en voeg dan de blikken gepelde tomaten en kruiden toe.
  6. Laat de saus gedurende 3 uur op een laag vuur pruttelen en roer af en toe om.
  7. Kruid bij indien nodig.
  8. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Serveer de pasta met saus en rasp er royaal Parmezaan over.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie