Volkoren capellini met zalm en spinazie.

  • cooking icon 20 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 350 g

  • 1 e.l.

    olijfolie

  • 1

    ui

  • 1

    teen knoflook

  • 4

    verse zalmfilets (± 150 g per persoon)

  • 500 g

    jonge spinazieblaadjes

  • 1 snuifje

    gemalen nootmuskaat

  • 4 e.l.

    geroosterde pijnboompitten

  • peper en zout

ANCO-KOOKBESTENDIG-folie-780x430-CAPELLINI-render03

Anco Professional Kookbestendig Capellini

Anco Professional Kookbestendig Capellini is een van de lange deegwaren uit het basis gamma, alleen is deze variant een stuk fijner dan om het even welke spaghetti variant. Capellini is perfect voor de liefhebber van een fijn mondgevoel en past perfect bij tomaten sauzen en alle soorten vis. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt zowel wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet.

Bereiding

  1. Leg de zalm in een ovenschaal. Kruid met zout en zwarte peper. Bak –afhankelijk van de dikte van de filet– gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  2. Kook de volkoren capellini beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit er de ui en de knoflook in.
  4. Voeg de spinazie toe en roer ze om tot ze geslonken is. Kruid met nootmuskaat en peper.
  5. Meng de spinazie onder de capellini en schep alles op een plat bord. Werk af met de geroosterde pijnboompitten. Leg de zalmfilet naast de pasta.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie