productie wereldprimeur soubry

Passie voor pasta sinds 1921

Soubry, deegwaren en zoveel meer!

verpakking soubry oud

Soubry is het meest gekende pastamerk in Belgë en staat al bijna 100 jaar lang voor kwaliteit, zekerheid, sympathie en vertrouwen.

Sinds de oprichting in 1921 groeiden we uit tot een belangrijke internationale speler, die nog steeds in familiale handen is, en zich richt op de markt van deegwaren, bloem, griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten.

Voor verschillende soorten pasta en bloem voor brood is Soubry marktleider in België. Daarnaast biedt Soubry een uitgebreid assortiment aan van meer dan 100 artikelen in diverse verpakkingsvormen. Ook in productontwikkeling is Soubry steeds vooruitstrevend, en lanceerde het naast de klassieke tarwe pasta ook pasta’s op basis van oergranen zoals spelt en haver.

Als specialist in pasta en bloem stelt Soubry zijn kennis ook graag ten dienste van bakkerijen, grootkeukens, distributeurs en de voedingsverwerkende industrie. Het complete gamma omvat meer dan 250 artikels gaande van griesmeel en bloem tot deegwaren, Chinese noedels, instant deegwaren, enz.

Een ambitieuze geschiedenis

1921

De ondernemer Joseph Soubry vestigt een deegwarenfabriek in Roeselare. De productie beperkt zich tot vermicelli en macaroni.

1933

Soubry bouwt een eigen griesmolen. Voortaan wordt de tarwe onder eigen streng toezicht vermalen.

1937

Soubry investeert continu in de verbetering van productielijnen en pakt uit met een primeur voor de Benelux: een eerste continupers.

1947

Soubry installeert een eerste volledige continulijn voor deegwaren. 1956: Soubry bouwt een volledig eigen bloemmolen

1956

Soubry bouwt een volledig eigen bloemmolen.

1958

Soubry verbreedt haar aanbod en start onder andere met de productie van beschuiten

1970

Soubry ontwikkelt een revolutionaire productietechniek voor de productie van Chinese noedels.

1979

Soubry start de productie van industriële instant deegwaren.

1985

Soubry pakt uit met een wereldprimeur: een lange deegwarenlijn op hoge temperatuur.

1998

Soubry blijft de absolute voorloper op de markt met een volledig geautomatiseerde productielijn voor deegwaren.

2001

Soubry bouwt een nieuwe molen om de kwaliteit van haar grondstoffen te blijven garanderen.

2002

Soubry neemt Filadelfia over en verruimt daarmee haar gamma met artisanale deegwaren.

2005

Soubry koopt het merk Anco dat actief is in het bloem-, bloemmix-, keukenhulp, beschuiten- en deegwarensegment.

2011

Soubry bouwt een volledig nieuwe productiehal met ‘state of the art’ machinepark.

2021

Soubry bestaat 100 jaar. Wat dit in petto heeft, laten we nog even geheim.