Korenaar

Bloem voor brood

115 minuten

5igpbdDM-eo

Ingrediënten

Voor 3 personen

Bereiding

  1. STAP 1: Deegbereiding Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet er nu het water bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Bol het op en laat 60 minuten, afgedekt onder een keukenhanddoek, rijzen op een warme plaats.
  2. STAP 2: 1ste rijs Verdeel het deeg in drie stukken. Bol op en duw ze plat tot een ovaal. Rol ze dan langwerpig tot ze ongeveer 20 cm lang zijn. De deegstrengen zullen dan lichtjes krimpen. Dek ze af met de keukenhanddoek en laat een 15 minuten rusten.
  3. STAP 3: 2de rijs Rol de deegstrengen verder gelijkmatig uit tot ze iets korter zijn dan je bakplaat. Dek af met de keukenhanddoek en laat 30 minuten rusten.
  4. STAP 4: Deeg vormen + 3de rijs Strooi wat bloem op de deegstrengen. Knip van bovenuit de strengen nu zes tot zeven maal schuin in. Leg het stukje dat je inknipt afwisselend naar links en naar rechts. Let op dat je het deeg niet volledig doorknipt. Dek af met de keukenhanddoek en laat nog 30 minuten verder rijzen.
  5. STAP 5: Bakken Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de korenaren af gedurende 15 minuten voor een dunne korst, tot 20 minuten voor een meer krokante korst. Haal ze uit de oven en leg ze voorzichtig op een rooster om af te koelen.
  6. TIP: - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks. - Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Wellicht is dit ook iets voor jou