Notenbroodjes

Bloem voor brood

140 minuten

Ingrediënten

Voor 5 personen

Bereiding

  1. VOORBEREIDING Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Laat afkoelen en leg op een keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en wrijf tussen je handen. Zo verwijder je makkelijk alle vliesjes. Doe er de walnoten bij en hak beide soorten in stukjes.
  2. STAP 1: Deegbereiding Doe de bloem en de gehakte noten in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet nu het water bij het bloemmengsel en meng goed. Voeg het zout toe. Eenmaal de ingrediënten beginnen te mengen en het deeg zich begint te vormen kan je de boter toevoegen. Kneed verder tot een soepel deeg.
  3. STAP 2: 1ste rijs Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen onder een keukenhanddoek.
  4. STAP 3: 2de rijs Verdeel het deeg in stukjes van 100g. Bol op en laat afgedekt 10 minuten rijzen.
  5. STAP 4: Deeg vormen + 3de rijs Duw de deegbolletjes nogmaals plat en bol opnieuw op. Leg hiervoor je hand op het deeg en maak een draaiende beweging. Begin te duwen met je handpalm en laat het deeg naar je vingers toe komen. Hef je hand niet op, het moet steeds contact houden met het werkblad. Schik ze op een bakplaat en laat afgedekt onder een keukenhanddoek gedurende 60 minuten rijzen.
  6. STAP 5: Bakken Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de broodjes af gedurende 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.
  7. TIP - Voor nog meer smaak kan je de boter vervangen door 2 eetlepels notenolie. - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks. - Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Wellicht is dit ook iets voor jou