Ovenkoeken

Bloem voor brood

145 minuten

T2XBXebr9u4

Ingrediënten

Voor 14 personen

Bereiding

  1. STAP 1: Deegbereiding
 Verkruimel de gist in het water en voeg de bloem toe en meng. Voeg dan het zout toe. Begin nu te kneden. Eenmaal het deeg is gevormd voeg de reuzel of de boter toe. 
Kneed verder tot een soepel deeg.
  2. STAP 2: 1ste rijs Laat afgedekt met een keukenhanddoek rijzen gedurende 30 minuten.
  3. STAP 3: 2de rijs Weeg deegbolletjes van 60 g af en bol ze op. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.
  4. STAP 4: Deeg vormen + 3de rijs Strooi nu een mooie laag bloem op het werkblad. Leg de deegbolletjes in de bloem en duw ze plat tot ronde schijven. Schik ze op een bakplaat. Prik gaatjes in de bovenkant van de deegschijven met een vork. Je kan er nog wat extra bloem op zeven als afwerking.
Laat ze nu afgedekt onder een keukenhanddoek rijzen voor 60 minuten.
  5. STAP 5: Bakken Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en verlaag de temperatuur nu op 200°C. De ovenkoeken gedurende 8 tot 10 minuten bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  6. TIP: - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks - De kunst is dat de broodjes uitgebakken zijn maar toch nog wit zien aan de buitenkant. Dus hou de ovenkoeken in de gaten tijdens het bakken.

Wellicht is dit ook iets voor jou