Pasta met tonijn en pittige tomatenroomsaus

Tagliatelli creativo

20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g Soubry Tagliatelli creativo
  • 500g tonijn uit blik
  • 200ml water
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 20g boter
  • 20g bloem
  • snuifje piment d'espelette of chilipoeder
  • 1 koffielepel gedroogde dille
  • 120ml room
  • 12 kerstomaatjes
  • enkele schilfers parmezaan

Bereiding

  1. Maak een roux met de bloem en de boter.
  2. Roux = Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel enkele keren om.
  3. Breng het water met het bouillonblokje, tomatenpuree, room, piment d'espelette en de gedroogde dille aan de kook.
  4. Bind met de roux.
  5. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet, meng de tomatenroomsaus er onder en warm nog even door.
  6. Kook de pasta in 3 minuten beetgaar en serveer met de saus.

Recipe of our ambassadors

Meersmaak - https://www.meersmaak.be

Wellicht is dit ook iets voor jou