Schiacciata – Italiaans breekbrood

Bloem voor brood

140 minuten

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 350 g Soubry Bloem voor brood
  • 210 g water
  • 10 g verse gist
  • 7 g zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Voor de afwerking: 2 eetlepels olijfolie, grof zeezout, rozemarijn

Bereiding

  1. STAP 1: Deegbereiding Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi over de bloem. Giet er nu het water bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg.
  2. STAP 2: 1ste rijs Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
  3. STAP 3: 2de rijs Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 25 cm en leg op een bakplaat. Strijk het deeg in met de 4 eetlepels olijfolie en dek af met een vel plastiek. Laat rijzen gedurende 25 minuten.
  4. STAP 4: Deeg vormen Prik met een vork gaatjes in het deeg. Wrijf nogmaals in met de extra olijfolie en bestrooi met rozemarijntakjes en het grof zeezout.
  5. STAP 5: Bakken Verwarm de oven voor op 200°C. Bak af gedurende 25 tot 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
  6. TIP - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks. - Je kan nog meer Italiaanse kruiden gebruiken om een echt zomer gevoel te creëren.

Wellicht is dit ook iets voor jou