Spaghetti peperonata met makreelballetjes

Spaghetti fijn

15 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g Soubry Spaghetti fijn
  • 2 blikjes makreelfilets op olie
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 6 eetlepel paneermeel
  • 2 eetlepel paprika*- of tomatenpuree
  • kruiden
  • zeste van citroen
  • peper en zout
  • snufje cayennepeper
  • olijfolie (tip: je kan ook de uitgelekte olie van de makreel gebruiken)

Bereiding

  1. Snij ¾de van de uien in halve ringen. Pel de knoflook. Verhit een geut olijfolie in een stoofpot en voeg het teentje knoflook toe. Duw het teentje knoflook wat rond en schep het terug uit de pan, hou even opzij. Voeg de uienringen toe en verlaag het vuur. Laat op een zacht vuurtje garen.
  2. Schil de rode paprika’s met een dunschiller (met tandjes). Snij in reepjes en voeg toe aan de pan samen met de blaadjes van de tijm. Breng op smaak met cayennepeper.
  3. Snij de peterselie fijn. Snij de rest van de ui fijn. Pers het teentje knoflook dat je gebruikt hebt om de olie te parfumeren.
  4. Laat de makreelfilets goed uitlekken, doe in een kom en breek in fijne stukjes met je handen. Voeg de eieren, de fijngesneden ui, de geperste knoflook, het paneermeel, de helft van de fijngesneden peterselie en peper en zout toe. Meng en rol balletjes ter grootte van een golfbal.
  5. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  6. Meng het kookvocht van de pasta met de paprikapuree (of tomatenpuree). Meng dit onder de gestoofde paprika’s. Laat nog even verder stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verhit een geut olijfolie in een antikleefpan, en bak de makreelballetjes rondom.
  8. Serveer de spaghetti met de peperonatasaus en de makreelballetjes. Werk af met de rest van de peterselie en zeste van citroen.

Recipe of our ambassadors

Avocado van de duivel - http://www.avocadovandeduivel.be/

Wellicht is dit ook iets voor jou