Spaghetti Pissaladière

Spaghetti

15 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Soubry Spaghetti
  • 10 ansjovisfilets in olie en zout
  • 4 witte uien (ongeveer 600 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Zout, peper, grof zout

Bereiding

  1. Schil en snij de uien doormidden en versnipper ze op 2 mm. Snij het teentje knoflook en hak de peterselie.
  2. Verwarm 3-4 eetlepels olijfolie in een zware koekenpan. Voeg 8 ansjovisfilets toe en ’los’ ze op in de olie met behulp van een houten lepel. Voeg de uien en knoflook toe. Pas op dat u ze niet kleurt. Voeg een flinke eetlepel tijm, een laurierblad, zout (heel weinig) en peper toe.
  3. Laat alles zacht en afgedekt sudderen totdat de uien gaar zijn (15-20 minuten). Zet opzij.
  4. Bak in een kleine koekenpan 2 ansjovisfilets in een eetlepel olijfolie. Verpletter ze goed en voeg 2 eetlepels paneermeel en 4 takjes gehakte peterselie toe. Meng goed en toast licht. Verspreid op een bord of aluminiumfolie en bak ongeveer 10 minuten op 180°C. Zet opzij.
  5. Kook de pasta in een pan met kokend gezout water (1 liter water en 8 g zout per 100 g droge pasta). Neem een ​​kop met kookwater van de pasta.
  6. Giet de pasta af en bak op hoog vuur af met de uien en wat kookwater in een grote koekenpan.
  7. Serveer de pasta bestrooid met ansjoviskruimels, en gehakte peterselie.

Recipe of our ambassadors

Cook‘n’roll - http://www.cookandroll.eu/

Wellicht is dit ook iets voor jou