Tagliatelli met kabeljauw, witte kool en spekjes

Tagliatelli met kabeljauw, witte kool en spekjes

Tagliatelli

20 minuten

U_yb4IDZJ7k

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 375 g Soubry Tagliatelli
  • 4 kabeljauwhaasjes (± 150 g pp)
  • 100 g reepjes spek
  • 1/5 witte kool
  • 800 ml melk
  • 100 g geraspte gruyère-kaas
  • 2 sneden brood
  • 30 g bloem
  • 4 koffielepels mosterd
  • 70 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snij de witte kool in sliertjes. Kook gaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  2. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer met een garde de bloem onder de boter en zorg dat de boter niet bruin kleurt. Voeg langzaam melk toe tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de witte kool met de saus.
  4. Bak de spekreepjes krokant. Gebruik geen vetstof.
  5. Verkruimel het brood en meng er fijngesneden peterselie en olijfolie onder.
  6. Leg de kabeljauw op een ingevette ovenschotel (of gebruik bakpapier). Strijk de bovenkant van de vis in met mosterd en schik hierop het broodmengsel. Stop de vis in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 15 minuten.
  7. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  8. Schep pasta op het bord. Schep er saus over en strooi wat spekjes op de saus. Leg er een stuk vis op. En versier met peterselie.

Wellicht is dit ook iets voor jou