Yoghurtbrood

Bloem voor brood

145 minuten

Ingrediënten

Voor 1 personen

Bereiding

  1. STAP 1: deegbereiding en 1ste rijs Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet er nu de yoghurt bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg. Met de vliestest kan je controleren of het deeg klaar is. Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats.
  2. STAP 2: Deeg vormen Duw het deeg plat tot een vierkant. Plooi de hoeken om naar het midden van het deeg. Draai het nu om zodat de vouwen onderaan komen te liggen. Leg beide handen rond de bol deeg en duw terwijl je handen ronddraaien de zijkanten naar onderen toe. Je hand moeten steeds contact houden met het werkblad. Blijf draaien tot je een mooie bol bekomt. Maak hem langwerpig.
  3. STAP 3: 2de rijs Vet het bakblik in met wat boter. Leg de deegbol er in en dek hem af met een keukenhanddoek. Laat op een warme plaats gedurende 60 min rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbelen in grootte.
  4. STAP 4: Bakken Verwarm je oven voor op 220°. Schuif de bakplaat in de oven. Bak het brood gedurende 40 tot 45 minuten. Haal het uit de oven, ontvorm en laat verder uitdampen op een rooster.
  5. TIP - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks. - Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Wellicht is dit ook iets voor jou