Zaden en pittenbrood

Bloem voor brood

125 minuten

DCmUthPcF4g

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 500 g Soubry Bloem voor brood
  • 10 g zout
  • 300 g water
  • 10 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 10 g verse gist
  • 10 g maanzaad
  • 15 g zonnebloempitten
  • 15 g pompoenpitten

Bereiding

  1. STAP 1: Deegbereiding Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet nu het water bij het bloemmengsel en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg. Eenmaal het deeg is gevormd kan je de boter toevoegen. Kneed verder tot een soepel deeg.
  2. STAP 2: 1ste rijs Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen onder een keukenhanddoek.
  3. STAP 3: Deeg vormen Duw de deegbol plat met je vlakke hand. Duw het deeg tot een vierkant en plooi de hoeken om naar het midden van het deeg. Draai het nu om zodat de naad onderaan komt te liggen. Leg je handen rond de bol deeg en duw terwijl je je hand ronddraait de zijkanten naar onderen toe. Hef je handen niet op, het deeg moet steeds contact houden met het werkblad. Maak de bol nu langwerpig.
  4. STAP 4: 2de rijs Bevochtig de bovenkant van de deegbol goed met water. Duw de natte zijde in het mengsel van maanzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Vet de broodvorm in met wat boter. Leg het deeg er in, dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.
  5. STAP 5: Bakken Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het brood af gedurende 40 tot 45 minuten. Haal het uit de oven, ontvorm en laat verder uitdampen op een rooster.
  6. TIP - Er zijn verschillende methoden om deeg te bereiden: machinaal en manueel. Ontdek ze allemaal in onze tips and tricks. - Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Wellicht is dit ook iets voor jou