Zuiderse pastasalade

Zuiderse pastasalade

Haver spirelli

10 minuten

pw9nvTBX_ec

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 375 g Soubry Haver spirelli
  • 1 bussel rucola
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 125 g zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 1 perzik
  • 200 g gerookte kip in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 koffielepels balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en spoel grondig met koud water.
  2. Snij de mozzarella en perzik in blokjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de zwarte olijven middendoor. Hak de rucola grof.
  3. Bak de reepjes kip kort aan in een pan met olijfolie.
  4. Meng de rucola, de olijven, de reepjes kip, de reepjes zongedroogde tomaat, de olijfolie en de blokjes perzik en mozzarella door de pasta.
  5. Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamico-azijn.
  6. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  7. Serveer koud.

Wellicht is dit ook iets voor jou