4 manieren om deeg te maken

1. manueel op een werkblad

  • strooi bloem op een werkblad
  • verbrokkel de gist in het midden
  • strooi zout aan de rand
  • voeg vloeistof toe
  • meng de bloem zachtjes met de vloeistof
  • eens voldoende gemengd, verder kneden tot het deeg niet meer kleeft

2. manueel in een mengkom

  • strooi bloem in een mengkom
  • meng de vloeistof zachtjes met de bloem
  • eens voldoende gemengd, het deeg uit de kom halen
  • kneed het deeg verder op het werkblad tot het niet meer kleeft

3. machinaal in de keukenrobot

  • voeg boter toe (indien van toepassing)
  • laat op een zachte stand kneden met de kneedhaak

4. machinaal broodbakmachine

  • strooi bloem in de bakvorm
  • voeg eieren toe (indien van toepassing)
  • kies het kneedprogramma op je machine

Tip: wanneer is je deeg goed gekneed?

  • hiervoor kan je de vliestest doen
  • neem een stukje deeg
  • trek het langzaam open tussen je vingers
  • als je het deeg kan rekken zonder dat het scheurt en er zich een doorzichtig vlies vormt, is de vliestest geslaagd en is je deeg klaar!

Wellicht is dit ook iets voor jou

spaghetti met balletjes van escargots

Spaghetti fijn

penne tomatensaus

Hoe maak je pasta extra lekker?

Valentijnsactie

Valentijnsactie