4 manieren om deeg te maken

Er zijn 4 manieren om deeg te maken:
1. manueel op een werkblad
strooi bloem op een werkblad
verbrokkel de gist in het midden
strooi zout aan de rand
voeg vloeistof toe
meng de bloem zachtjes met de vloeistof
eens voldoende gemengd, verder kneden tot het deeg niet meer kleeft
2. manueel in een mengkom
strooi bloem in een mengkom
verbrokkel de gist in het midden
strooi zout aan de rand
meng de vloeistof zachtjes met de bloem
eens voldoende gemengd, het deeg uit de kom halen
kneed het deeg verder op het werkblad tot het niet meer kleeft
3. machinaal in de keukenrobot (ideaal voor vochtige degen)
strooi bloem in de kom
verbrokkel de gist aan de zijkant
strooi het zout aan de andere kant
maak een kuiltje in het midden en giet hier de vloeistof in
laat op een zachte stand kneden met de kneedhaak
4. machinaal broodbakmachine
strooi bloem in de bakvorm
verbrokkel de gist aan de zijkant
strooi het zout aan de andere kant
voeg de vloeistof toe
kies het kneedprogramma op je machine
Tip: wanneer is je deeg goed gekneed?
hiervoor kan je de vliestest doen
neem een stukje deeg
trek het langzaam open tussen je vingers
als je het deeg kan rekken zonder dat het scheurt en er zich een doorzichtig vlies vormt, is de vliestest geslaagd en is je deeg klaar!