4 manieren om deeg te maken

Er zijn 4 manieren om deeg te maken:

1. manueel op een werkblad

  • strooi bloem op een werkblad

  • verbrokkel de gist in het midden

  • strooi zout aan de rand

  • voeg vloeistof toe

  • meng de bloem zachtjes met de vloeistof

  • eens voldoende gemengd, verder kneden tot het deeg niet meer kleeft

2. manueel in een mengkom

  • strooi bloem in een mengkom

  • verbrokkel de gist in het midden

  • strooi zout aan de rand

  • meng de vloeistof zachtjes met de bloem

  • eens voldoende gemengd, het deeg uit de kom halen

  • kneed het deeg verder op het werkblad tot het niet meer kleeft

3. machinaal in de keukenrobot (ideaal voor vochtige degen)

  • strooi bloem in de kom

  • verbrokkel de gist aan de zijkant

  • strooi het zout aan de andere kant

  • maak een kuiltje in het midden en giet hier de vloeistof in

  • laat op een zachte stand kneden met de kneedhaak

4. machinaal broodbakmachine

  • strooi bloem in de bakvorm

  • verbrokkel de gist aan de zijkant

  • strooi het zout aan de andere kant

  • voeg de vloeistof toe

  • kies het kneedprogramma op je machine

Tip: wanneer is je deeg goed gekneed?

  • hiervoor kan je de vliestest doen

  • neem een stukje deeg

  • trek het langzaam open tussen je vingers

  • als je het deeg kan rekken zonder dat het scheurt en er zich een doorzichtig vlies vormt, is de vliestest geslaagd en is je deeg klaar!