Soubry smaakt naar duurzaam samen

Soubry, dat is pasta. Belgische pasta. We zijn de enige pastaproducent in België, maar ons aanbod gaat ruimer dan dat. En dan hebben we het niet alleen over onze producten. We bieden klanten en consumenten ook tal van tips en recepten om telkens weer een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Dat is onze missie: onze klanten en consumenten telkens iets waardevols bieden. 

ONZE MISSIE: op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier 

Die missie vervullen we op een duurzame manier. Hoe? Dat tonen we in dit eerste duurzaamheidsrapport aan de hand van vier thema’s.

Als voedingsbedrijf is het onze voornaamste prioriteit om onze klanten en consumenten lekkere en gezonde pasta van topkwaliteit voor te schotelen. Pasta die bovendien gemaakt is op basis van duurzaam geteelde grondstoffen. 

Een van de belangrijkste grondstoffen voor Soubry is tarwe, een 100% natuurlijk product. En dus beschouwen we de planeet als onze belangrijkste leverancier. Respect voor de planeet en het milieu staan dan ook voorop in alles wat we doen, van onze productie tot onze logistiek. En we verwachten van onze landbouwers en leveranciers net hetzelfde.

Als familiebedrijf zijn we er bovendien van overtuigd dat we deze doelstellingen alleen maar kunnen behalen door harmonieus samen te werken. In de eerste plaats met onze mensen, maar ook met onze partners, klanten en consumenten. Kennis, motivatie en passie zijn van levensbelang voor de duurzame toekomst van ons bedrijf. 

iStock-175428194

Pasta

Soubry smaakt naar samen. Met die slogan benadrukken we de sociale rol die we met onze producten willen opnemen. Eten heeft immers in elke cultuur een belangrijke verbindende kracht en die willen we met onze pasta nog versterken door kwaliteit, voedselveiligheid en gezonde ingrediënten als onze absolute prioriteit te beschouwen.

iStock-976739912

duurzame grondstoffen

De kwaliteit van onze pasta hangt nauw samen met de kwaliteit van onze grondstoffen. Bij Soubry is dit in de eerste plaats tarwe, een natuurproduct dat onderhevig is aan de gevolgen van de klimaatverandering: langdurige droogte, hogere temperaturen, hevige regenval, enz. Om in die omstandigheden toch steeds tarwe van de beste kwaliteit te produceren, werken we nauw samen met onze landbouwers en helpen we hen om steeds het beste voor mens, natuur en product te realiseren.

granen-veld

respect voor onze planeet 

Respect voor de planeet staat centraal bij Soubry. Niet alleen in de manier waarop we onze tarwe telen en oogsten. Ook in de manier waarop we onze producten produceren, verpakken en verdelen kiezen we resoluut voor een milieuvriendelijke aanpak. 

foto-duurzaamheid

bevlogen mensen 

De duurzaamheidsambities van Soubry realiseren we samen. Samen met onze klanten en consumenten, onze leveranciers, onze landbouwers en vooral ook onze meer dan 400 medewerkers. Daarom dragen we goed zorg voor hen, met voortdurende aandacht voor hun expertise, hun welzijn en hun veiligheid, zoals het een traditioneel familiebedrijf betaamt. 

soubry-duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport

Download hier het volledige rapport.

Download