Ons vakmanschap

Tarweveld

Het Soubry verhaal start op het veld

waar de kwaliteit, de volle vorm en de natuurlijke ambergele kleur van de tarwe gecontroleerd wordt. Ons aankoopteam gaat wereldwijd op zoek naar tarwe van de hoogste kwaliteit. De tarwe moet verschillende proeven doorstaan en aan hoge specificaties voldoen voordat ze aangekocht wordt. Voor onze deegwaren kiezen we altijd voor harde tarwe met een hoog en kwalitatief eiwitgehalte, hoger dan het gemiddelde van andere pasta’s op de markt.

Hand tarwe

Hoge specificaties zonder compromis

Na de oogst, wanneer de tarwe met het binnenschip via het kanaal arriveert, worden onzuiverheden zoals zand en steentjes grondig verwijderd. Cilinders breken de tarwekorrels open en de tarwe wordt gezift. Enkel de kern van de tarwekorrel wordt behouden.  Door het maalproces te herhalen, verfijnen we de tarwe tot de gewenste korreldikte. Zo bekomen we griesmeel. Alles gebeurt in onze eigen Belgische molens, in Roeselare.

BTS-dag1-120 (1)

Al dente pasta, een minutieus proces

Om pasta te maken wordt het griesmeel gemengd met water en zorgvuldig gekneed. Dit deeg wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Zo bekomen we de gewenste vorm. Dan gaat de pasta door verschillende drogers. De vochtigheidsgraad, de luchtstroom en de temperatuur is telkens verschillend en wordt strikt onder controle gehouden. Per jaar wordt ongeveer 100.000 ton pasta gemaakt of dit zijn in andere woorden 1,2 miljard porties. Soubry is de enige pastafabrikant in België.

BTS-dag2-36

Passie en vakmanschap

Soubry zou nu niet staan waar het staat zonder de passie van de medewerkers. De fierheid op hun werk werkt als beste motivator. Onze collega’s hebben elk een stuk, de één langer dan de ander, van deze geschiedenis kunnen meemaken. Zij maken het verschil in de kwaliteit die de consument op zijn bord krijgt en in de beleving van een lekkere maaltijd samen met vrienden of familie. Soubry smaakt naar samen!