Lasagne met gegrilde groentjes

  • cooking icon 1 uur 15 minuten
LASAGNE-RECEPT_00011

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 16 g

  • 2

    aubergines

  • 1

    courgetten

  • 2

    rode paprika’s

  • 200 g

    Emmentaler

  • 60 g

    bloem

  • 60 g

    boter

  • 1 l

    melk

  • basilicum

  • oregano

  • peper en zout

Lasagne

Lasagne

Soubry lasagne is uniek op de Belgische markt. De lasagnebladen zijn niet alleen voorgekookt en dus gaar in 20 minuten, ze zijn ook gegolfd. Hierdoor is er een betere en gelijkmatige verdeling van de saus mogelijk en gaart de lasagne snel en egaal.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes. Leg alle groentjes op een paar bakplaten. Sprenkel er olijfolie over en kruid met peper, zout, oregano en basilicum. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  2. Smelt de boter in een sauspan en voeg dan de bloem toe. Meng tot een roux en giet er dan de melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren met de garde tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.
  3. Neem een ovenschaal en vet de bodem in met olijfolie. Begin met een laagje aubergine, dan courgette en dan paprika. Leg er enkele bladen lasagne over en dan de helft van de bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met de bechamelsaus.
  4. Verdeel er de Emmentaler over en zet 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie