Lasagne met gegrilde groentjes

  • cooking icon 1 uur 15 minuten
LASAGNE-RECEPT_00011

Recept in samenwerking met

As Cooked by Ginger

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 16

  • 2

    aubergines

  • 1

    courgetten

  • 2

    rode paprika’s

  • 200 g

    Emmentaler

  • 60 g

    bloem

  • 60 g

    boter

  • 1 l

    melk

  • basilicum

  • oregano

  • peper en zout

EG099595-ANCO-CONVENIENCE-lasagne-render01

Anco Professional Convenience Lasagne

De lasagnebladen van Anco professional zijn voorgekookt en kunnen dus onmiddellijk in de oven. Maak een heerlijke lasagne in no time. Wissel saus af met lasagnebladen, schuif de schotel een half uurtje in de oven oven en klaar is kees. Typisch voor de Anco Professional lasagnebladen is het gegolfd oppervlak waardoor de verhouding pasta en saus optimaal is. Dit zorgt er ook voor dat de lasagne makkelijker aangesneden kan worden.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes. Leg alle groentjes op een paar bakplaten. Sprenkel er olijfolie over en kruid met peper, zout, oregano en basilicum. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  2. Smelt de boter in een sauspan en voeg dan de bloem toe. Meng tot een roux en giet er dan de melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren met de garde tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.
  3. Neem een ovenschaal en vet de bodem in met olijfolie. Begin met een laagje aubergine, dan courgette en dan paprika. Leg er enkele bladen lasagne over en dan de helft van de bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met de bechamelsaus.
  4. Verdeel er de Emmentaler over en zet 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie