Groentebouillon soep
-
25 minuten
![VERMICELLI-RECEPT_00012](https://www.soubry.be/storage/files/08fb7de2-d59b-40db-9802-d16309f1d38e/inline_large__vermicelli-recept-00012.webp)
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
100 g
-
1
ui (versnipperd)
-
1
preistaaf
-
1
witte selder
-
2
wortelen
-
100 g
boontjes
-
50 g
erwten
-
1
tomaat
-
2 l
water
-
4
blokjes kippenbouillon
-
boter
-
peper en zout
![Vermicelli](https://www.soubry.be/storage/files/2da9d612-0659-456b-bb9d-f971042a9e0a/product_card_vermicelli.webp)
Vermicelli
Bereiding
- Snij de preistaaf in smalle halve ringen, de selder en wortelen in kleine blokjes en de boontjes in stukjes van 1/2 cm.
- Emondeer (ontvel) de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verhit in een kookpot de boter en stoof de ui, prei, selder en wortelen glazig.
- Voeg het water en de blokjes kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de boontjes en erwten in de bouillon en laat 8 minuten koken onder deksel.
- Voeg de pasta en tomatenblokjes toe en laat nog 4 minuten doorkoken.