Groentebouillon soep
-
25 minuten

Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
100 g
-
1
ui (versnipperd)
-
1
preistaaf
-
1
witte selder
-
2
wortelen
-
100 g
boontjes
-
50 g
erwten
-
1
tomaat
-
2 l
water
-
4
blokjes kippenbouillon
-
boter
-
peper en zout
![5410028170329_Vermicelli_375g[1]](https://www.soubry.be/storage/files/fd5592ec-b4d1-4c5c-9049-91fb968f251f/product_card_5410028170329-vermicelli-375g1.webp)
Vermicelli
Bereiding
- Snij de preistaaf in smalle halve ringen, de selder en wortelen in kleine blokjes en de boontjes in stukjes van 1/2 cm.
- Emondeer (ontvel) de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verhit in een kookpot de boter en stoof de ui, prei, selder en wortelen glazig.
- Voeg het water en de blokjes kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de boontjes en erwten in de bouillon en laat 8 minuten koken onder deksel.
- Voeg de pasta en tomatenblokjes toe en laat nog 4 minuten doorkoken.