Groentebouillon soep
- 25 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
100 g
-
1
ui (versnipperd)
-
1
preistaaf
-
1
witte selder
-
2
wortelen
-
100 g
boontjes
-
50 g
erwten
-
1
tomaat
-
2 l
water
-
4
blokjes kippenbouillon
-
boter
-
peper en zout
Vermicelli
Bereiding
- Snij de preistaaf in smalle halve ringen, de selder en wortelen in kleine blokjes en de boontjes in stukjes van 1/2 cm.
- Emondeer (ontvel) de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verhit in een kookpot de boter en stoof de ui, prei, selder en wortelen glazig.
- Voeg het water en de blokjes kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de boontjes en erwten in de bouillon en laat 8 minuten koken onder deksel.
- Voeg de pasta en tomatenblokjes toe en laat nog 4 minuten doorkoken.