Parelcouscous met kerstomaat, gegrilde courgette en halloumi

  • cooking icon 20 minuten
PARELCOUSCOUS-RECEPT_00013

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 400 g

  • 500 g

    kerstomaten in verschillende kleuren

  • 1

    courgette

  • 200 g

    granaatappelpitjes

  • 4

    stengels lente-ui

  • 450 g

    halloumi (grillkaas)

  • een handvol basilicumblaadjes

  • sap van 1 citroen

  • olijfolie

  • peper en zout

Parelcouscous

Parelcouscous

Je zou denken dat couscous en parelcouscous hetzelfde is, maar niets is minder waar! De Soubry Parelcouscous zijn kleine tarwebolletjes met een volle en zachte smaak. Net zoals pasta moet je ze in water koken waardoor ze lekker Al Dente blijven. Met een beetje creativiteit kan je oneindig veel richtingen uit met deze pasta. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past ook perfect in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Bereiding

  1. Snijd de courgette en lente-ui in schijfjes. Halveer de kerstomaten en hak de basilicum fijn.
  2. Plaats een grillpan op het vuur, besprenkel met olijfolie en laat opwarmen.
  3. Grill de courgette in de grillpan, plaats aan de kant en laat afkoelen.
  4. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
  5. Meng de kerstomaten, gegrilde courgette, basilicum, lente-ui, granaatappelpitjes en pasta onder elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak citroensap toe.
  6. Snijd de halloumi in schijfjes en bak langs beide zijden krokant in een pan zonder vetstof. Serveer warm bij de pastasalade.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie