Pipe rigate met kip in een smeuïge avocadosaus
-
25 minuten
Ingrediënten
Recept voor personen
-
375 g
-
500 g
kerstomaten
-
300 g
voorgekookte kipstukjes
-
2
avocado’s
-
1/2
citroen
-
30 g
geraspte pecorino
-
20 g
vers basilicum
-
1
teentje knoflook
-
2 t.l.
olijfolie
Pipe rigate
Soubry Pipe Rigate heeft een holle, ribbel vormige structuur en is als het ware de uitvergrootte versie van een horentje. Vroeger werd deze ook wel eens Macaronelli genoemd. Ga eens voor de creatieve insteek en probeer een heerlijke combinatie van Soubry macaronelli met een stukje varkensvlees. Ook roze vis of een stukje rundsvlees passen uitstekend bij Soubry Pipe Rigate.
Bereiding
- Kook de pasta en bewaar een kopje kookvocht.
- Pof de kerstomaten in de oven op 180°C.
- Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en blend dat samen met de olijfolie, het basilicum, de knoflook, de pecorino en het sap van de citroen.
- Kruid met peper en zout.
- Mix tot een gladde massa.
- Voeg wat pastawater toe als de saus te dik is.
- Schep de pasta om met de avocadosaus, gekookte kip en pastawater.
- Werk af met extra pecorino en de geroosterde kerstomaten.