Spaghetti met knapperig spek en fijne erwtjes

  • cooking icon 25 minuten
Soubry_AlDente_L_Spaghetti_500g_DISH_02

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 300 g

    gerookte spekblokjes

  • 1

    ajuin

  • 150 g

    erwten

  • 60 g

    geraspte pecorino

  • 1/2

    blokje groenenbouillon

5410028131122_Spaghetti_500g[1]

Spaghetti

Soubry spaghetti is lang en fijn. Traditioneel laat Soubry spaghetti zich combineren met een bolognese saus, maar probeer gerust eens een bijpassende tomaten saus met spekblokjes... Smakelijk!

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente en bewaar wat kookvocht.
  2. Bak het spek tot het knapperig is en laat het uitlekken.
  3. Bak dan de fijngesneden ui.
  4. Voeg de erwten en ¼ kopje kookvocht toe en verkruimel er de groentebouillon over.
  5. Roer tot de erwten goed warm zijn.
  6. Voeg de uitgelekte pasta toe, roer om en haal van het vuur.
  7. Bestrooi met pecorino en spek.
  8. Roer om en kruid af met peper en zout.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie