Spaghetti met scampi en dille

  • cooking icon 20 minuten
FIJNE-SPAGHETTI-RECEPT_00015_1

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 40

    scampi’s

  • 5 dl

    light room

  • 2

    sjalotten (fijn gesneden)

  • 2

    vleesbouillonblokjes

  • 2

    glazen witte wijn

  • 12

    stengels verse dille (gehakt)

  • 12

    stengels verse peterselie (gehakt)

  • Paprikapoeder

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Spaghetti-fijn

Spaghetti fijn

Soubry spaghetti fijn behoort tot de lange deegwaren en is fijner dan de klassieke spaghetti. Soubry spaghetti fijn is heel lekker met zeevruchten, met een bolognese of carbonara saus.

Bereiding

  1. Pel en ontdarm de scampi’s en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Stoof de sjalotten glazig in een goede scheut olijfolie.
  4. Voeg de stukjes scampi toe en kruid stevig met peper, zout en paprikapoeder.
  5. Verwijder de scampi’s uit de pan wanneer deze bijna gaar zijn.
  6. Blus de pan met de witte wijn en voeg de vleesbouillonblokjes toe.
  7. Laat de alcohol uitkoken, verlaag het vuur en voeg de room, dille, peterselie en scampi’s toe en laat nog even verder pruttelen.
  8. Giet de pasta af, voeg toe aan de pan en meng goed door elkaar.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie