Spaghetti Pissaladière
- 15 minuten
Recept in samenwerking met
Cook‘n’rollIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
10
ansjovisfilets in olie en zout
-
4
witte uien (ongeveer 600 g)
-
1
teentje knoflook
-
6
takjes peterselie
-
5 e.l.
olijfolie
-
2 e.l.
paneermeel
-
2 e.l.
tijm
-
1
laurierblaadje
-
Zout, peper, grof zout
Spaghetti
Bereiding
- Schil en snij de uien doormidden en versnipper ze op 2 mm. Snij het teentje knoflook en hak de peterselie.
- Verwarm 3-4 eetlepels olijfolie in een zware koekenpan. Voeg 8 ansjovisfilets toe en ’los’ ze op in de olie met behulp van een houten lepel. Voeg de uien en knoflook toe. Pas op dat u ze niet kleurt. Voeg een flinke eetlepel tijm, een laurierblad, zout (heel weinig) en peper toe.
- Laat alles zacht en afgedekt sudderen totdat de uien gaar zijn (15-20 minuten). Zet opzij.
- Bak in een kleine koekenpan 2 ansjovisfilets in een eetlepel olijfolie. Verpletter ze goed en voeg 2 eetlepels paneermeel en 4 takjes gehakte peterselie toe. Meng goed en toast licht. Verspreid op een bord of aluminiumfolie en bak ongeveer 10 minuten op 180°C. Zet opzij.
- Kook de pasta in een pan met kokend gezout water (1 liter water en 8 g zout per 100 g droge pasta). Neem een kop met kookwater van de pasta.
- Giet de pasta af en bak op hoog vuur af met de uien en wat kookwater in een grote koekenpan.
- Serveer de pasta bestrooid met ansjoviskruimels, en gehakte peterselie.