Stoofvlees met penne

  • cooking icon 45 minuten
STOOFVLEES PENNE-038_LR

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 400 g

  • 1 kg

    rundvlees, in blokjes gesneden

  • 2

    rode uien (versnipperd)

  • 2

    laurierblaadjes

  • 2 e.l.

    marmelade

  • 70 g

    tomatenpuree

  • 1 e.l.

    Worcestershire sauce

  • 2 e.l.

    Luikse siroop

  • 1

    flesje bruin bier

  • 3 dl

    kippenbouillon

  • 1

    snede brood met mosterd

  • handvol peterselie en rozijnen

Alfabet

Alfabet

Soubry alfabet zijn soeplettertjes die kunnen meekoken in de soep. Allerhande lettertjes die heerlijk combineren met verschillende soorten soepen. Probeer eens het Soubry alfabet bij een julienne soepje, een heerlijke toevoeging aan een traditioneel soep receptje.

Bereiding

  1. Verhit een ruime stoofpot met een klontje boter en stoof de uien op een matig vuur.
  2. Kruid het vlees goed met peper en zout en schroei in een braadpan op een matig tot stevig vuur. Blus met bruin bier eens ze een goudbruin korstje hebben en breng kort aan de kook.
  3. Doe het vlees en bier samen in de stoofpot met uien, de laurierblaadjes, gehakte peterselie, rozijnen, marmelade, tomatenpuree, Worcestershire sauce, Luikse siroop en kippenbouillon.
  4. Leg de boterham in de pot, boven op het vlees, met de besmeerde zijde naar onder.
  5. Laat het stoofvlees 1,5u à 3u sudderen op een zacht vuur met deksel. Roer af en toe eens in de pot en controleer of het vlees voldoende gaar is. Verwijder halverwege het deksel en kook de saus tot de gewenste dikte.
  6. Kook ondertussen de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer samen met het stoofvlees.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie