Macaroni met pesto van walnoot en ricotta

  • cooking icon 20 minuten
MACARONI-RECEPT_00012

Recept in samenwerking met

Cook 'n' Roll

Ingrediënten

Recept voor 3 personen

  • 375 g

  • 25 g

    Parmezaan kaas

  • 20 ml

    olijfolie

  • 25 g

    ricotta kaas

  • 1 e.l.

    citroensap

  • 3

    takjes bieslook

  • 30 g

    walnoten (plus 2-3 voor decoratie)

  • Zout en gemalen peper

ANCO-KOOKBESTENDIG-folie-780x460-MACARONI-KORT-render03

Anco Professional Kookbestendig Macaroni gesneden

Anco Professional Kookbestedig Macaroni gesneden is één van de meest traditionele korte pasta’s op de markt. De licht gebogen, holle vorm zorgt voor een ideale opname van sauzen en biedt een vol mondgevoel. Wie macaroni zegt, zegt automatisch macaroni met kaas en ham, een klassieker om ‘U’ tegen te zeggen. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet.

Bereiding

  1. Breek de Parmezaan in blokjes en mix tot kleine balletjes.
  2. Voeg de noten toe en mix verder.
  3. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en mix tot je een dikke pesto verkrijgt.
  4. Voeg de ricotta en citroen sap toe en meng goed (of mix voorzichtig). Voeg zout toe indien nodig (naar smaak).
  5. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Neem aan het einde een kopje kookwater en zet opzij.
  6. Doe de pesto in een kom. Voeg 3-4 eetlepels kookwater toe en meng tot een romige massa. Breng royaal op smaak met peper.
  7. Meng de pasta met de verdunde pesto. Serveer de pasta afgewerkt met walnoot en bieslook.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie