Sushi met parelcouscous en zalm
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 6 personen
-
200 g
-
75 g
verse kaas
-
sap van 1/2 limoen
-
100 g
verse zalm zonder vel
-
1/2
avocado
-
4
nori vellen
-
100 ml
ciderazijn
-
200 ml
olijfolie
-
10
blaadjes koriander
-
10
stengels bieslook
-
100 ml
sojasaus
-
1/2
chilipeper
Bereiding
- Marineer de zalm in een marinade van olijfolie, ciderazijn, het sap van de limoen en de chilipeper.
- Hak de bieslook en de helft van de koriander fijn en voeg deze toe aan de marinade.
- Laat de zalm minstens 1 uur marineren.
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af en meng met 1 el van de zalmmarinade en de verse kaas.
- Snijd de avocado, de komkommer en zalm in fijne reepjes.
- Schik een nori vel op een rolmatje en beleg 3/4 met een laagje pasta parelcouscous.
- Leg in het midden de zalm, avocado repen en komkommer repen.
- Rol strak op en snijd de rol in stukken.
- Serveer op een bord met sojasaus en werk af met de rest van de koriander.