Geroosterde tomatensoep
-
1 uur 20 minuten
![ALFABET-RECEPT_00008](https://www.soubry.be/storage/files/d3e65c88-2d7b-45e8-a7b6-57433fc482c8/inline_large__alfabet-recept-00008.webp)
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
2 e.l.
-
3
uien
-
2
stengels selder
-
5
grote tomaten
-
2
wortelen
-
2
teentjes look (gepeld, ongesneden)
-
1 e.l.
tomatenconcentraat
-
3
laurierblaadjes
-
4
takjes tijm
-
2
takjes rozemarijn
-
1 snuifje
suiker
-
4 e.l.
olijfolie
-
1 l
groentebouillon
![Alfabet](https://www.soubry.be/storage/files/85e6cec4-19ea-45c6-bfd1-69d3a022eed1/product_card_alfabet.webp)
Alfabet
Bereiding
- Snij de uien, selder en wortelen in grove stukken, doe deze in een platte brede ovenschaal.
- Halveer de tomaten en doe deze bij de andere groenten. Besprenkel het geheel met olijfolie en leg de rozemarijn, tijm, teentjes knoflook en laurier in zijn geheel tussen de groenten.
- Zet de ovenschaal 45minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Meng elk kwartier alles goed om.
- Verwijder de laurier, takjes tijm en rozemarijn en doe de groenten in een kookpot met de groentebouillon.
- Laat het geheel 20 minuten koken en voeg het tomatenconcentraat toe alvorens te mixen.
- Zeef de soep en kruid af met peper, zout en eventueel een snuifje suiker.
- Voeg de pasta toe en laat nog even mee koken.