Geroosterde tomatensoep

  • cooking icon 1 uur 20 minuten
ALFABET-RECEPT_00008

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 2 e.l.

  • 3

    uien

  • 2

    stengels selder

  • 5

    grote tomaten

  • 2

    wortelen

  • 2

    teentjes look (gepeld, ongesneden)

  • 1 e.l.

    tomatenconcentraat

  • 3

    laurierblaadjes

  • 4

    takjes tijm

  • 2

    takjes rozemarijn

  • 1 snuifje

    suiker

  • 4 e.l.

    olijfolie

  • 1 l

    groentebouillon

Alfabet

Alfabet

Soubry alfabet zijn soeplettertjes die kunnen meekoken in de soep. Allerhande lettertjes die heerlijk combineren met verschillende soorten soepen. Probeer eens het Soubry alfabet bij een julienne soepje, een heerlijke toevoeging aan een traditioneel soep receptje.

Bereiding

  1. Snij de uien, selder en wortelen in grove stukken, doe deze in een platte brede ovenschaal.
  2. Halveer de tomaten en doe deze bij de andere groenten. Besprenkel het geheel met olijfolie en leg de rozemarijn, tijm, teentjes knoflook en laurier in zijn geheel tussen de groenten.
  3. Zet de ovenschaal 45minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Meng elk kwartier alles goed om.
  4. Verwijder de laurier, takjes tijm en rozemarijn en doe de groenten in een kookpot met de groentebouillon.
  5. Laat het geheel 20 minuten koken en voeg het tomatenconcentraat toe alvorens te mixen.
  6. Zeef de soep en kruid af met peper, zout en eventueel een snuifje suiker.
  7. Voeg de pasta toe en laat nog even mee koken.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie