Geroosterde tomatensoep
- 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
2 e.l.
-
3
uien
-
2
stengels selder
-
5
grote tomaten
-
2
wortelen
-
2
teentjes look (gepeld, ongesneden)
-
1 e.l.
tomatenconcentraat
-
3
laurierblaadjes
-
4
takjes tijm
-
2
takjes rozemarijn
-
1 snuifje
suiker
-
4 e.l.
olijfolie
-
1 l
groentebouillon
Alfabet
Bereiding
- Snij de uien, selder en wortelen in grove stukken, doe deze in een platte brede ovenschaal.
- Halveer de tomaten en doe deze bij de andere groenten. Besprenkel het geheel met olijfolie en leg de rozemarijn, tijm, teentjes knoflook en laurier in zijn geheel tussen de groenten.
- Zet de ovenschaal 45minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Meng elk kwartier alles goed om.
- Verwijder de laurier, takjes tijm en rozemarijn en doe de groenten in een kookpot met de groentebouillon.
- Laat het geheel 20 minuten koken en voeg het tomatenconcentraat toe alvorens te mixen.
- Zeef de soep en kruid af met peper, zout en eventueel een snuifje suiker.
- Voeg de pasta toe en laat nog even mee koken.