Zoete aardappel met paprikasoep
-
20 minuten

Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
100 g
-
1
ui (versnipperd)
-
2
teentjes knoflook (versnipperd)
-
2
zoete aardappelen
-
2
rode paprika’s
-
2
cm gember
-
1 l
water
-
2
blokjes kippenbouillon
-
200 ml
kokosmelk
-
1 e.l.
paprikapoeder
-
Cayennepeper (poeder)
-
Boter
-
Peper en zout

Alfabet
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 cm. Snij de paprika in blokjes. Schil de gember en snij zeer fijn.
- Verhit de boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de zoete aardappel, de paprika en de gember toe en stoof kort mee aan.
- Voeg het water en de blokjes kippenbouillon toe en laat koken tot de zoete aardappel goed gaar is.
- Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk en paprikapoeder toe en mix de soep heel fijn.
- Kruid bij met peper, zout en cayennepeper naar smaak.
- Doe de alfabet in de kom en laat even mee koken.