Macaroni met pesto van walnoot en ricotta
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
Cook 'n' RollIngrediënten
Recept voor 3 personen
-
375 g
-
25 g
Parmezaan kaas
-
20 ml
olijfolie
-
25 g
ricotta kaas
-
1 e.l.
citroensap
-
3
takjes bieslook
-
30 g
walnoten (plus 2-3 voor decoratie)
-
Zout en gemalen peper
Macaroni lang
Soubry macaroni is een lange, holle pasta die zich heerlijk laat combineren met een stukje vlees zoals biefstuk, varkenshaasje, kalfmedaillon, etc. of een romige kaassaus.
Bereiding
- Breek de Parmezaan in blokjes en mix tot kleine balletjes.
- Voeg de noten toe en mix verder.
- Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en mix tot je een dikke pesto verkrijgt.
- Voeg de ricotta en citroen sap toe en meng goed (of mix voorzichtig). Voeg zout toe indien nodig (naar smaak).
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Neem aan het einde een kopje kookwater en zet opzij.
- Doe de pesto in een kom. Voeg 3-4 eetlepels kookwater toe en meng tot een romige massa. Breng royaal op smaak met peper.
- Meng de pasta met de verdunde pesto. Serveer de pasta afgewerkt met walnoot en bieslook.