Pasta met scampi, courgette en tomaat
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
As Cooked by GingerIngrediënten
Recept voor 2 personen
-
200 g
-
1
kleine courgette
-
2
tomaten
-
100 ml
room
-
18
scampi’s
-
20
tal olijven (mengeling groene en zwarte)
-
olijfolie
-
peper, zout
-
rozemarijn
-
tijm
-
currypoeder
-
paprikapoeder
Torselli
Soubry torselli is kort, hol en heeft de vorm van een lang uitgerekte spiraal. Wil je eens een lekkere kreeft, krab of om het even welke maritieme mix klaarmaken, serveer er eens Soubry torselli bij. Je kan het ook wat makkelijker zoeken en kiezen voor Soubry torselli met wat spekblokjes en champignons, altijd lekker!
Bereiding
- Ontdooi en pel de scampi’s. Doe ze in een kom en voeg wat olijfolie toe. Kruid met peper, zout, tijm, currypoeder en paprikapoeder.
- Snij de olijven fijn en de tomaten en de courgette in kleine blokjes.
- Kook de pasta Al Dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de gekruide scampi’s aan toe en bak gaar. Haal ze uit de pan, giet een klein beetje extra olijfolie in de pan en bak er de olijven in aan. Voeg na een minuutje de courgette toe en laat een kleine 5 minuten roerbakken.
- Voeg dan de tomaten toe en bak zo’n 5 minuten mee. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn.
- Voeg vervolgens de scampi’s terug toe en dan de room. Warm door en zet het vuur af.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng en serveer. Werk eventueel af met extra peper.