Penne met zongedroogde tomaten en burrata

  • cooking icon 45 minuten
EAT-Soubry-burrata-HD-4

Recept in samenwerking met

Elle Food

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 500 g

  • 7 dl

    passata

  • 1 blik

    geplette tomaten

  • 4

    zongedroogde tomaten

  • 2 tenen

    knoflook

  • 1

    ui

  • 100 ml

    room

  • 1/2 bosje

    basilicum

  • 50 g

    rucola

  • 1 bakje

    champignons

  • 1 bol

    burrata

  • olijfolie

  • peper en zout

Penne rigate

Penne rigate

De geribbelde textuur en holle vorm van Soubry penne neemt perfect saus op. Hij is iets groter dan zijn voorganger, waardoor hij nog beter tot zijn recht komt in alle gerechten. Probeer eens een Soubry penne schotel met tomaten saus en wat spekjes of een Soubry penne carbonara, heerlijk!

Bereiding

  1. Snijd de ui, champignons en knoflook. Fruit in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de passata, geplette tomaten, room, zout en peper toe en laat 10 minuten op een zeer laag vuur sudderen.
  2. Hak ondertussen de basilicum fijn en bewaar een paar blaadjes voor de versiering. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
  3. Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de penne rigate erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 9 minuten koken.
  4. Laat de penne uitlekken zodra ze "al dente" gekookt zijn en giet ze in de pan met de gehakte basilicum. Roer om op een laag vuur totdat de pasta de saus heeft opgenomen.
  5. Dresseer de borden. Voeg de zongedroogde tomaten, rucola, enkele blaadjes basilicum en ¼ van de burrata per bord toe.

Tip!

Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Elle Food

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie