Penne met zongedroogde tomaten en burrata
- 45 minuten
Recept in samenwerking met
Elle FoodIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
7 dl
passata
-
1 blik
geplette tomaten
-
4
zongedroogde tomaten
-
2 tenen
knoflook
-
1
ui
-
100 ml
room
-
1/2 bosje
basilicum
-
50 g
rucola
-
1 bakje
champignons
-
1 bol
burrata
-
olijfolie
-
peper en zout
Penne rigate
Bereiding
- Snijd de ui, champignons en knoflook. Fruit in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de passata, geplette tomaten, room, zout en peper toe en laat 10 minuten op een zeer laag vuur sudderen.
- Hak ondertussen de basilicum fijn en bewaar een paar blaadjes voor de versiering. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
- Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de penne rigate erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 9 minuten koken.
- Laat de penne uitlekken zodra ze "al dente" gekookt zijn en giet ze in de pan met de gehakte basilicum. Roer om op een laag vuur totdat de pasta de saus heeft opgenomen.
- Dresseer de borden. Voeg de zongedroogde tomaten, rucola, enkele blaadjes basilicum en ¼ van de burrata per bord toe.
Tip!
Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Elle Food