Penne met courgette-parmezaanchips en gebakken ricotta
- 30 minuten
Recept in samenwerking met
Avocado van de duivelIngrediënten
Recept voor 2 personen
-
200 g
-
1
ui
-
1
teentje knoflook
-
1 e.l.
tomatenpuree
-
1
blik tomatenblokjes
-
1
courgette
-
50 g
parmezaan
-
1
potje ricotta
-
3 e.l.
pijnboompitten
-
1 t.l.
gedroogde oregano
-
1/2 t.l.
cayennepeper
-
1 snuifje
suiker
-
1 e.l.
balsamico
-
2 e.l.
olijfolie
-
Peper en zout
Anco Professional Standard Penne rigate
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. ‘Stort’ de ricotta in een ovenschaaltje. Besprenkel met 1 eetlepel olijoflie, de gedroogde oregano, cayennepeper, peper, zout en de pijnboompitten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de helft van de courgette in dunne plakjes. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper. Rasp er de parmezaan over. Zet 15 minuten mee in de oven.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rest van de courgette in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui enkele minuten aan. Voeg de courgetteblokjes en knoflook toe en laat opnieuw enkele minuten stoven. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus een 10-tal minuten pruttelen. Breng op smaak met een snuifje suiker, wat balsamico en peper en zout.
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pasta met de tomatensaus, de courgette-parmezaanchips en een schepje gebakken ricotta.