Farfalle tricolore met calamares, kerstomaten en verse munt

  • cooking icon 30 minuten
FARFALLE-RECEPT_00018

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 1

    klein bosje verse munt

  • 500 g

    inktvisringen (natuur)

  • 500 g

    kerstomaten (doormidden gesneden)

  • 400 g

    hele gepelde tomaten zonder schil

  • 3

    teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 10 g

    Vloeiende bloem

  • Een beetje suiker

  • Olijfolie

  • Paprikapoeder

  • Peper en zout

Farfalle tricolore

Farfalle tricolore

3 kleuren pasta in de vorm van een vlindertje of strikje. Naast de traditionele amber gele kleur, worden de strikjes gecombineerd met strikjes met een groene (door vermenging met spinaziepoeder) en rode (met tomatenconcentraat) kleur. Probeer eens een stukje tong met een portie Soubry farfalle tricolore, heerlijk!

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de inktvisringen met de look.
  2. Voeg de kerstomaten toe en vervolgens de hele gepelde tomaten.
  3. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met paprikapoeder en voeg een beetje suiker toe.
  4. Als de saus iets te vloeibaar is, voeg dan een beetje vloeiende bloem toe.
  5. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Verwijder de muntblaadjes van de steel en voeg de helft van de blaadjes toe aan de bereiding. Laat nog enkele minuten koken en haal de pan van het vuur.
  7. Meng de pasta met de saus en werk af met de rest van de muntblaadjes.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie