Farfalle tricolore met calamares, kerstomaten en verse munt
- 30 minuten
Recept in samenwerking met
Cheap O FreshIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
1
klein bosje verse munt
-
500 g
inktvisringen (natuur)
-
500 g
kerstomaten (doormidden gesneden)
-
400 g
hele gepelde tomaten zonder schil
-
3
teentjes knoflook (fijngehakt)
-
10 g
Vloeiende bloem
-
Een beetje suiker
-
Olijfolie
-
Paprikapoeder
-
Peper en zout
Farfalle tricolore
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de inktvisringen met de look.
- Voeg de kerstomaten toe en vervolgens de hele gepelde tomaten.
- Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met paprikapoeder en voeg een beetje suiker toe.
- Als de saus iets te vloeibaar is, voeg dan een beetje vloeiende bloem toe.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwijder de muntblaadjes van de steel en voeg de helft van de blaadjes toe aan de bereiding. Laat nog enkele minuten koken en haal de pan van het vuur.
- Meng de pasta met de saus en werk af met de rest van de muntblaadjes.