Macaroni kaas en ham
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
Cook 'n' RollIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
150 g
ham (in stukken gesneden)
-
1
teentje knoflook (fijngehakt)
-
100 ml
droge witte wijn
-
5 dl
room
-
2 e.l.
boter
-
1 l
water
-
1
blokje kippenbouillon
-
1
blokje groentebouillon
-
50 g
verse Parmezaan kaas
-
3
takjes bieslook (gehakt)
-
1
ui (fijngehakt)
-
100 g
harde kaas
-
Peper en zout
Macaroni kort
Soubry macaroni kort heeft een licht gebogen, holle vorm en zorgt voor een ideale opname van sauzen. Wie macaroni zegt, zegt automatisch macaroni met kaas en ham, een klassieker om ‘U’ tegen te zeggen.
Bereiding
- Rasp de kazen. Verwarm het water met de bouillonblokjes.
- Stoof in een kookpot de knoflook en ui glazig in de boter gedurende vijf minuten.
- Verhoog het vuur, giet de droge pasta in de pot en roer goed om het met vet te bestrijken.
- Bak 3-4 minuten en roer voortdurend om de pasta licht te roosteren.
- Overgiet met de witte wijn en meng door elkaar. Voeg 2 eetlepels hete bouillon toe van zodra de alcohol verdampt is.
- Roer constant om en voeg gedurende 6-8 minuten telkens opnieuw bouillon toe zodra de vorige hoeveelheid verdampt/geabsorbeerd is.
- Voeg de room toe wanneer de pasta al dente is, roer om en zet het vuur uit.
- Eens van het vuur, voeg de kaas, ham en bieslook toe en meng goed.
- Dek af en laat twee minuten staan.