Macaroni met broccoli, bloemkool en appelgratin

  • cooking icon 25 minuten
MACARONI BROCCOLI APPEL BLOEMKOOL-062_LR

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 400 g

  • 200 g

    broccoliroosjes

  • 200 g

    bloemkoolroosjes

  • 1

    jonagold appel

  • 5 dl

    bechamelsaus (warm)

  • 200 g

    geraspte kaas (gratin mix)

Macaroni kort

Macaroni kort

Soubry macaroni kort heeft een licht gebogen, holle vorm en zorgt voor een ideale opname van sauzen. Wie macaroni zegt, zegt automatisch macaroni met kaas en ham, een klassieker om ‘U’ tegen te zeggen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Breng een grote pot water aan de kook.
  2. Snijd de appel, met schil, in blokjes en plaats in een ovenschaal.
  3. Besprenkel de blokjes met olijfolie, peper en zout. Rooster gedurende 10-15 minuten tot mooi bruin gebakken
  4. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe 3 minuten voordat de macaroni klaar is.
  5. Giet de macaroni, bloemkool en broccoli af en voeg bij de geroosterde appel in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en de helft van de geraspte kaas, roer goed door elkaar. Bedek de ovenschaal met de andere helft van de geraspte kaas en besprenkel met olijfolie.
  6. Plaats in de oven gedurende 20-25 minuten tot het mooi bruin gebakken is.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie