Spaghetti met broccoli-kip balletjes in roomsaus

  • cooking icon 30 minuten
SPAGHETTI-RUSTICA-RECEPT_00014_1

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 2

    kleine broccoli’s

  • Paneermeel

  • 4 dl

    room

  • 2

    glazen witte wijn

  • 2

    kippenbouillonblokjes

  • Gedroogde bieslook

  • 400 g

    gekruid kippengehakt

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Spaghetti rustica

Spaghetti rustica

Soubry spaghetti rustica is ruw van oppervlak, waardoor de saus perfect wordt opgenomen. Soubry spaghetti rustica is ideaal bij tomaten sauzen en/ of een stukje vlees zoals kipfilet, lamskroontje of varkenshaasje.

Bereiding

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in gezouten water.
  2. Giet af en koel ze onder koud water. Plet de roosje en meng met wat paneermeel onder het gehakt.
  3. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Rol balletjes van het gehakt en bak in een pan met olijfolie.
  5. Verwijder de balletjes uit de pan en voeg wat extra olijfolie toe met een royale hoeveelheid gedroogde bieslook.
  6. Giet er na één minuut de witte wijn bij en verkruimel de bouillonblokjes over het geheel.
  7. Laat de witte wijn wat uitkoken en voeg de room toe. Zet het vuur wat lager, voeg de gehaktballetjes toe en laat ze kort mee garen.
  8. Voeg de pasta toe, meng alles onder elkaar en serveer met wat bieslook.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie