Spaghetti met broccoli-kip balletjes in roomsaus
- 30 minuten
Recept in samenwerking met
As Cooked by GingerIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
2
kleine broccoli’s
-
Paneermeel
-
4 dl
room
-
2
glazen witte wijn
-
2
kippenbouillonblokjes
-
Gedroogde bieslook
-
400 g
gekruid kippengehakt
-
Olijfolie
-
Peper en zout
Spaghetti rustica
Soubry spaghetti rustica is ruw van oppervlak, waardoor de saus perfect wordt opgenomen. Soubry spaghetti rustica is ideaal bij tomaten sauzen en/ of een stukje vlees zoals kipfilet, lamskroontje of varkenshaasje.
Bereiding
- Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in gezouten water.
- Giet af en koel ze onder koud water. Plet de roosje en meng met wat paneermeel onder het gehakt.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Rol balletjes van het gehakt en bak in een pan met olijfolie.
- Verwijder de balletjes uit de pan en voeg wat extra olijfolie toe met een royale hoeveelheid gedroogde bieslook.
- Giet er na één minuut de witte wijn bij en verkruimel de bouillonblokjes over het geheel.
- Laat de witte wijn wat uitkoken en voeg de room toe. Zet het vuur wat lager, voeg de gehaktballetjes toe en laat ze kort mee garen.
- Voeg de pasta toe, meng alles onder elkaar en serveer met wat bieslook.